PROJECTEN OP MAAT

Anders Werkt helpt gemeenten bij hun taak om ook die mensen te ondersteunen waar de afstand tot de arbeidsmarkt op dit moment groot is. Het is hierbij, in het kader van vitaliteit en sociale activering, van belang deze mensen op een zodanige manier op weg te helpen dat participatie binnen de maatschappij (opnieuw) tot de mogelijkheden gaat behoren. Mensen waarbij arbeidsinschakeling om diverse redenen (gelegen in verschillende leefgebieden) nog niet direct mogelijk is, behoren voor Anders Werkt tot een belangrijke aandachtsgroep.

Vanuit onze integrale no nonsense aanpak bieden wij dienstverlening aan vrijwel alle gemeentelijke doelgroepen, namelijk de klassieke WWB-doelgroep, statushouders, mensen met psychische belemmeringen, mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, jongeren en ouderen en mensen die langdurig in een uitkeringssituatie zitten.

9.png

LEERLOODS

GEMEENTEN DoNGEN, HILVARENBEEK,

GILZE-RIJEN

GLeerloods is een concept voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Door individuele trajecten en (bijzondere) groepsactiviteiten te combineren met werk- of activeringsplekken ontwikkelen kandidaten zich in rap tempo. Er hebben 108 kandidaten deelgenomen aan dit concept.

 

Zij hadden een loonwaarde tussen de 50% en 80%. De doelstelling was om kandidaten arbeidsfit te maken. Echter, ruim 31% van kandidaten uit de verschillende gemeente is geplaatst op een betaalde baan. 
We hebben dit concept bij de gemeenten Dongen, Hilvarenbeek, en Gilze-Rijen uitgevoerd

'Omdat ik nu zo veel bezig ben met het zoeken naar werk, word ik niet meer afgeleid door andere dingen. Dat doet me goed"

Quote kandidaat Leerloods

We luisteren naar de reizende vraag voor het afnemen van brede intakegesprekken bij nieuwe Nederlanders/statushouders. Door onze ervaring met deze doelgroep wisten wij dat het belang is om deze mensen op een andere manier te benaderen. Op een gastvrije maar correcte manier vertellen we wat we doen en waarom we dat doen en koppelen de doelgroep direct aan hun contactpersoon. Dit alles met als doel dat de doelgroep zo snel mogelijk integreert en mee doet met de samenlevingWe luisteren naar de reizende vraag voor het afnemen van brede intakegesprekken bij nieuwe Nederlanders/statushouders. Door onze ervaring met deze doelgroep wisten wij dat het belang is om deze mensen op een andere manier te benaderen. Op een gastvrije maar correcte manier vertellen we wat we doen en waarom we dat doen en koppelen de doelgroep direct aan hun contactpersoon. Dit alles met als doel dat de doelgroep zo snel mogelijk integreert en mee doet met de samenleving.Het concept Welkomhuis hebben we ontwikkeld in het kader van de nieuwe wet inburgering. We richten ons op de brede intake, oriëntatie fase en de infrastructuur rondom deze activiteiten.

 

Alles met als doel om de kandidaten zo snel mogelijk te integreren binnen de Nederlandse samenleving. Inmiddels hebben ruim 250 nieuwkomers deelgenomen aan dit concept.

'Ik word op  mijn gemak gesteld en ik weet nu beter wat er van me verwacht wordt. Ik zie een goede toekomst voor me in Nederland."

Quote kandidaat Welkomhuis 

WELKOMHUIS

HART VAN BRABANT

(gemeenten Tilburg, Gilze-Rijen, Baarle-Nassau, Alphen-Chaam, Goirle,

Dongen, Hilvarenbeek, Waalwijk, Oisterwijk, Loon op Zand, Heusden)

WERK AAN WERK

WERKPLEIN HART VAN WEST-BRABANT

Werkgevers kunnen bij de toeleiding naar werk heel eenvoudig en laagdrempelig een rol spelen. Niemand weet immers zoveel over een sector/branche als een (lokale) werkgever. Hun kennis is onmisbaar in de toeleiding naar werk of om een beeld te vormen bij een beroep of branche. Van werknemersvaardigheden tot rondleidingen binnen bedrijven: er zijn talloze manieren te bedenken, klein of groot, waarop werkgevers een rol kunnen spelen in dit proces. Onze ervaring vanuit Werk aan Werk projecten is dat werkgevers, ondernemers-/werkgeversverenigingen, businessclubs en andere partijen hier zeer voor open staan. Zij willen vanuit maatschappelijke betrokkenheid graag een rol spelen. Daarbij helpt het hen met positieve beeldvorming en uiteindelijk bij de invulling van hun vacatures, ook in de toekomst.GWerkgevers kunnen bij de toeleiding naar werk heel eenvoudig en laagdrempelig een rol spelen. Niemand weet immers zoveel over een sector/branche als een (lokale) werkgever. Hun kennis is onmisbaar in de toeleiding naar werk of om een beeld te vormen bij een beroep of branche. Van werknemersvaardigheden tot rondleidingen binnen bedrijven: er zijn talloze manieren te bedenken, klein of groot, waarop werkgevers een rol kunnen spelen in dit proces. Onze ervaring vanuit

 

Werk aan Werk projecten is dat werkgevers, ondernemers, werkgeversverenigingen, businessclubs en andere partijen hier zeer voor open staan. Zij willen vanuit maatschappelijke betrokkenheid graag een rol spelen. Daarbij helpt het hen met positieve beeldvorming en uiteindelijk bij de invulling van hun vacatures, ook in de toekomst.

'Nu weten we waar de kandidaten behoefte aan hebben en nu kunnen we potentiële problemen als vroegtijdig oplossen"

Quote Werkgever Halderberge