VORMGEVING LOOPORIËntatie Begleiding (LOB)

Hoe kan je nu iets beter ontdekken dan wanneer je er zelf mee bezig bent of bent geweest? Dat was het uitgangspunt van het project Werk aan Onderwijs. Het project Werk aan Onderwijs heeft als doel om scholieren in een vroeg stadium kennis te laten maken met diverse branches binnen de (lokale) arbeidsmarkt.

 

Al in een vroeg stadium moeten zij een keuze maken met betrekking tot hun vakkenpakket zonder dat zij beschikken over praktische arbeidsmarktmarkt-kennis en kennis van beroepen. Hier willen we graag iets aan doen. Dit doen we zo simpel mogelijk door de scholieren in contact te brengen met lokale werkgevers. Zo krijgen zij gevoel bij de bedrijven en de diverse functies. Op die manier maken we hen enthousiast voor branches en helpen we hen bij het maken van de juiste keuzes.

RONDLEIDINGEN

MUNNIKENHEIDE COLLEGE EN KSE

Oriëntatie  doe je simpelweg op de plaats waar het om gaat. Namelijke op de werkvloer zelf . Voor zowel het Munnikenheide College als het KSE hebben we de regie genomen en verschillende rondleidingen bij lokale ondernemers in en rondom Etten-Leur georganiseerd.

 

We hebben hierin rekening gehouden met vier sectoren: Zorg en Welzijn, Economie, Groen en Techniek. 

GIn samenwerking met het KSE is er een beroepen evenement georganiseerd voor alle MAVO-2 leerlingen. Op deze avond hebben we 27 lokale ondernemers van Etten-Leur uitgenodigd om iets over hun sectur en bijbhorende functies te komen vertellen. In totaal vertegenwoordigden zij 53 beroepen.

 

Uit die beroepen mochten de scholieren 3 keuzes maken, waarna zij een presentatie van 20 minuten kregen, gegeven door iemand die er écht verstand van heeft. Op deze avond werd er verteld wat het werk inhield en welke vervolgstap de scholieren het beste kunnen maken.

BEROEPENEVENT KSE

GEZAMENLIJK LOGO DOOR

MUNNIKENHEIDE COLLEGE EN KSE

GEen prachtige samenwerking. Ter ere van het project hebben scholieren van het Munnikenheide College en het KSE de handen in een geslagen om het officiële logo van Werk aan Onderwijs te maken. Samen komen we verder en kunnen we meer mogelijk maken.