WAT SPEELT ER?

We zijn met mooie projecten bezig en dat willen we graag met je delen. Hier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom AndersWerkt.

 

Heb je vragen over een van onze projecten? Neem dan gerust contact met ons op.
 

PLATFORM 'BLIJF IN BEELD' WERKT

Na ondersteuning via het poortprogramma van AndersWerkt, is financieel controller Tatjana eindelijk weer aan de slag. Negenjaar lang verbleef ze in een asielzoekerscentrum (azc). “Toen ik in het in het azc was, kon ik niet werken”, vertelt ze. “Het was moeilijk om zoveel jaren niets te doen. Ik heb altijd gewerkt, vanaf dat ik 17 was tot mijn 30e.  Ik wilde graag weer aan de slag, maar dat kon niet.”

 

Zodra ze haar verblijfspapieren en de sleutels van een eigen woning in handen had, greep ze haar kans. “Ik belde mijn nieuwe klantmanager van de gemeente met de vraag hoe ik zo snel mogelijk weer kon werken. Zij was daar wel door verrast”, vertelt Tatjana met een lach. De klantmanager meldde haar aan voor het poortprogramma met AndersWerkt-coach Jordie Panis. Vanwege de huidige tijd verliepen de contacten via het online platform Blijf in Beeld.

Volgens Jordie is het fijn dat door het online platform re-integratieactiviteiten gewoon door kunnen gaan: “Kijk maar naar Tatjana: een gemotiveerde, hoogopgeleide vrouw met veel werkervaring. Het is zonde als je zo iemand laat zwemmen.”

 

Via het platform Blijf in Beeld verzorgt Jordie onder meer online groepsworkshops. Met in het poortprogramma aandacht voor rechten & plichten, vacature- & CV- analyse, wie je bent, wat je kunt en jezelf presenteren.

 

Tegelijkertijd kwam Tatjana via het WSP in aanmerking voor een werkervaringsplaats. Daarbij heeft Jordie steun geboden om haar kwaliteiten te verwoorden en het sollicitatiegesprek te voeren. Jordie kijkt terug op dit coachingstraject: “Het is erg moeilijk om jezelf te beschrijven als je zolang niet hebt gewerkt, ze had ook nog nooit een CV op hoeven stellen. Door te beeldbellen met het online platform, kon ik haar 1-op-1 coaching bieden. Dat liep mooi gelijk met de ondersteuning vanuit het WSP.”

jordie.jpg

En met resultaat. Inmiddels is Tatjana weer een paar weken aan de slag op haar werkervaringsplek, waar ze zich vol enthousiasme en met hernieuwd zelfvertrouwen op heeft gestort: “Als ik ergens aan

begin, dan ga ik voor de max. Ik stop niet bij gemiddeld. Dat zit in mijn karakter. Ik ga door tot het af is.”

 

Blijf in Beeld is het online platform voor werk en activering van AndersWerkt. Met dit laagdrempelige platform willen we dat gemeenten re-integratieactiviteiten, ook in deze tijd, kunnen blijven inzetten. Het platform bestaat uit maatwerktrajecten en -modules, beeldbellen en handige tools.Zo kan een klantmanager, consulent of (werk)coach bieden wat kandidaten nodig hebben. AndersWerkt ondersteunt kandidaten op inspirerende wijze door middel van ‘live’ groepsworkshops, persoonlijke coaching en/of thuiswerk-opdrachten.

 

Wil je meer weten?

Mail naar blijfinbeeld@anderswerkt.nl

Of bel 06 43 05 68 67